Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за перевищення швидкості пропонують збільшити

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 6463 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів".

Пропонується доповнити статтю 122 КУпАП новою частиною, якою передбачити встановлення посиленого рівня відповідальності за керування водієм транспортним засобом з порушенням установлених обмежень швидкості руху більш як на 80 км/год.

Зокрема, проектом акта пропонується передбачити відповідальність за такі дії у виді накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тис. грн).

Органом, уповноваженим розглядати справи про правопорушення, передбачені частиною п'ятою статті 122 КУпАП, пропонується визначити органи Національної поліції або Військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України (відповідно до розподілу повноважень).

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Читайте також: Автофіксація порушень правил дорожнього руху: що потрібно знати?

15 червня вводяться в дію закони про розмитнення "євроблях" за новою формулою

Телефонний дзвінок не є підставою для вимушеної зупинки авто: рішення ВС

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини