Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала скасування системи маркування аудіовізуальних творів

Реклама

15 грудня 2021 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому урядовий законопроект № 3474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних».

За це рішення проголосували 288 народних депутатів, повідомляє Урядовий портал з посиланням на Мінекономіки.

Зазначається, що ухвалення Закону дасть змогу відмовитися від застарілої системи маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм (на компакт-дисках та інших матеріальних носіях), яка призводить до зайвих витрат законних розповсюджувачів і є неефективною процедурою захисту від порушень авторського права і суміжних прав.

«Сьогодні саме інтернет-сервіси та стрімінгові платформи стають основним джерелом розповсюдження об'єктів авторського права та суміжних прав і це потребує оновлення підходів до захисту такої продукції. Прийнятий Закон надасть можливість правовласникам застосовувати більш ефективні та сучасні засоби захисту своїх інтересів від піратської діяльності, враховуючи особливості ринку та рівень розвитку технологій», - прокоментував заступник Міністра економіки - Торговий представник України Тарас Качка.

Зокрема, документом передбачається:

  • виключення положень законодавства щодо адміністративної та кримінальної відповідальності за відсутність контрольних марок, при цьому застосовуватимуться загальні норми про відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав.

Закон набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Читайте також:

Нотаріуси можуть проводити медіацію: набрав чинності Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини