Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В 2022 адвокатський внесок становитиме 2481 грн

Реклама

Рада адвокатів України затвердила розмір внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2022 році на рівні 2 481 грн. Про це повідомила прес-служба НААУ.

Відповідно, адвокати мають сплатити:

  • 70% цієї суми або 1736,7 грн на рахунки рад адвокатів регіонів;

  • 30% внеску або 744,3 грн на рахунок Національної асоціації адвокатів регіонів.

В асоціації звернули увагу, що оплату необхідно здійснювати саме двома платежами на різні рахунки.

Зазначається, що з питань внесків комунікація здійснюється через емейл vnesok@mail.unba.org.ua

В абзаці 2 частини 2 статті 58 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», визначено, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року і є однаковим для всіх адвокатів.

Відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2022 року складає 2481 грн.

Адвокати мають можливість самостійно генерувати квитанцію на онлайн-оплату щорічного внеску в особистому кабінеті на сайті НААУ.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Детальніше.

Читайте також: ІТ-система для успішної роботи адвоката LIGA360:АДВОКАТ НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини