Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк застосував заходи впливу до двох колекторських компаній: тимчасове зупинення ліцензій та штраф

Реклама

Нацбанк виявив факти порушення вимог законодавства щодо взаємодії зі споживачами під час урегулювання простроченої заборгованості з боку ТОВ "КРЕДИТПРОМІНВЕСТ" та ТОВ "ФК "ПРЕМІУМ АКТИВ". Відповідне повідомлення з'явилось на сайті регулятора.

Зазначається, що йдеться про порушення вимог щодо взаємодії зі споживачами та іншими особами під час урегулювання простроченої заборгованості (вимоги щодо етичної поведінки), встановлених статтею 25 Закону "Про споживче кредитування".

  • До ТОВ "КРЕДИТПРОМІНВЕСТ" Нацбанк тричі упродовж року застосовував заходи впливу у вигляді накладання штрафів за порушення вимог щодо етичної поведінки. Проте фінансова установа вчинила аналогічне порушення, що є систематичним. Тому до цієї компанії застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій. Систематичність порушень та обсяг звернень громадян щодо неетичної поведінки під час врегулювання простроченої заборгованості цією фінансовою установою вплинула на застосування саме такого заходу впливу.

  • До ТОВ "ФК "ПРЕМІУМ АКТИВ" Нацбанк застосував захід впливу у вигляді накладення штрафу в розмірі 102 тис. грн за порушення вимог щодо етичної поведінки. Систематичність та обсяг звернень громадян щодо неетичної поведінки під час врегулювання простроченої заборгованості цією фінансовою установою вплинула на застосування максимально передбаченого розміру штрафу.

"Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 3 грудня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Що робити, якщо кредит не брав, а турбують колектори: алгоритм дій

Як заповнити договір швидко та без помилок? Спробуйте систему CONTRACTUM у LIGA360. Заповніть мінімум полів з датами та сумами, та завантажте готовий договір. Також система автоматично підставить реквізити сторін. Деталі за посиланням.

Як закрити банківську картку, щоб не влізти в борги: роз'яснення ФГВФО

Небанківські фінустанови розкриватимуть клієнтам більше інформації

Велика Палата ВС роз'яснила, коли не застосовується презумпція невинуватості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини