Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Містобудівні умови та обмеження тепер можна отримати в "Дії"

Реклама

На порталі "Дія" та в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва тепер можна отримати містобудівні умови та обмеження. Про це повідомили на Урядовому порталі.

"Це документ, що необхідний для отримання дозволу на будівництво багатоквартирних будинків та більшості промислових об'єктів. У ньому є інформація про можливу поверховість та щільність забудови, відступи будинків від інших будівель та червоних ліній", - пояснили в Мінцифрі.

Щоб отримати послугу потрібно:

  • заповнити заяву (до 10 хвилин);

  • мати скани топографо-геодезичного плану будівництва;

  • скан документа, що підтверджує право власності, користування земельною ділянкою, буде вам потрібен лише в разі, якщо право власності на землю не внесено до Реєстру нерухомості;

  • КЕП, яким необхідно буде підписати заяву та скани.

Зазначається, що заява сформується автоматично. Після підписання її буде передано до органу містобудування та архітектури за місцезнаходженням земельної ділянки. Якщо в земельної ділянки кілька власників - усі вони отримають сповіщення про підписання заяви.

"Раніше ви повинні були скласти кошторис, сформувати витяг із реєстру речових прав, а також отримати в письмовому вигляді згоду співвласників та завірити її у визначеному законом порядку та з купою папірців відвідати місцеву архітектуру чи ЦНАП", - йдеться в повідомленні.

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Читайте також: Мінцифра запускає тест декларування місця проживання в "Дії": як можна долучитися?

Локдаун на користь: огляд юридичної платформи LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини