Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено механізм оформлення земельної документації

24 листопада 2021, 14:32
2915
0
Реклама

В Україні спрощено механізм оформлення земельної документації.

Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба міністерства.

«Ринок землі відкрився 1 липня і на сьогодні знаходиться в пасивному стані. Зараз незважаючи на всі обмеження, охочих купити землю в 2,5 рази більше, ніж бажаючих продати. Наразі укладено більше 48 тис. угод в рамках ринку землі», - зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, ще до відкриття ринку землі за рішенням органу місцевого самоврядування безкоштовно виділяли в межах населеного пункту під забудову ділянку, при цьому власники мали змогу змінювати цільове призначення. Наразі, після оновлення законодавства, при зміні цільового призначення ділянки власник має доплатити кошти в місцеву громаду. І це суттєві кошти.

Також під час розмови Тарас Висоцький зазначив, що продовжується робота по поверненню державі земель військових аеродромів, військових містечок, які були незаконно виведені з її власності, а це близько 10 тис. гектарів. Наразі справу передано в правоохоронні органи, де вивчаються всі обставини. А учасники, які були задіяні у виведенні майна з державної власності, будуть притягнені до відповідальності.

Контролюйте незаконні дії щодо ваших земельних ділянок у сервісі SMS-Маяк Земля. Моніторинг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7 та миттєве сповіщення про зміни.

Не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Читайте також:

Земельний переворот, або Чому інвесторам слід цікавитися реформою 2021

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини