Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ДПС нагадали про заходи стягнення заборгованості з ЄСВ

24 листопада 2021, 11:00
4426
0
Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Вінницькій області нагадали, що процедура стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування регулюється спеціальним законом України, а не Податковим кодексом.

На узгодження вимоги платнику дається 10 днів від дати її отримання, й у разі добровільного непогашення заборгованості у вказаний термін така вимога вважається узгодженою і є виконавчим документом, який пред'являється для примусового стягнення до державної виконавчої служби без рішення суду.

Заходи примусового стягнення заборгованості з єдиного внеску, які вживаються виконавчою службою, є аналогічними тим, що і при стягненні податкового боргу.

Як підприємцю-загальносистемнику вести облік доходів і витрат? Зручний та актуальний формат ведення книг доступний у Liga:REPORT. Замовте доступ прямо зараз і витрачайте мінімум часу на податковий облік та звітність.

Не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Читайте також:

Земельний переворот, або Чому інвесторам слід цікавитися реформою 2021

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини