Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозволити адвокатам, нотаріусам, приватним виконавцям сплачувати єдиний податок: петиція на сайті Президента

19 листопада 2021, 18:19
1145
1
Реклама

Дозволити особам, які провадять незалежну професійну діяльність (адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, оцінювачі, аудитори та ін.) сплачувати єдиний податок. Про це йдеться в петиції, розміщеній 16 листопада на сайті Президента.

Зокрема, зазначається, що оподаткування незалежної професійної діяльності в Україні є надзвичайно обтяжливим і дискримінаційним у порівнянні з рівнем фіскального навантаження фізичної особи-підприємця.

"Так, оподаткування доходів від незалежної професійної діяльності становить близько 42 % (ПДФО 18%, військовий збір 1.5%, ЄСВ 22%), в той час, коли фізичні особи-підприємці мають змогу за аналогічних умов сплачувати єдиний податок (5%) і ЄСВ у мінімальному розмірі", - йдеться в петіції.

Раніше ми писали, що НААУ закликає прискорити прийняття законопроекту № 2200 щодо можливості адвокатів працювати за спрощеного оподаткування для самозайнятих осіб.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини