Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як реєструвати колективне підприємство: думка Держкомпідприємництва

11 лютого 2010, 16:49
952
0
Реклама

Держкомпідприємництва підказавяким чином можна спробувати провести распаевание земель радгоспів в умовах законодавчих пропусків.

Річ у тому, що, згідно Указу Президента "Про порядок пайового розділу земель, переданих в колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям"распаевание земель радгоспів і інших державних сільгосппідприємств здійснюється після перетворення їх в колективні сільгосппідприємства. Раніше дійсно існувала така форма власності, як колективна. Проте на сьогодні законодавство передбачає тільки приватну, державну і комунальну власність на землю. Отже, як відмітив Комітет, "форма власності землі колективних сільськогосподарських підприємств, сільськогосподарських кооперативів, сільськогосподарських акціонерних товариств, що належить їм на праві колективної власності, "зависла" в невизначеності".

Але, на думку Держкомпідприємництва, це не означає, що не можна зареєструвати колективне підприємство. Незважаючи на відсутність в Класифікаторові організаційно-правових форм господарювання такої форми, як "колективне підприємство", підприємство можна, як виняток, зареєструвати в якості "іншої організаційно-правової форми" (є така позиція). Отже, немає законодавчої заборони реєструвати колективне сільгосппідприємствопроте практична можливість цього ставиться під сумнів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини