Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розраховувати допомогу по вагітності і пологам потрібно по-новому

11 лютого 2010, 14:46
4294
0
Реклама

Минтруда прокоментував останні зміни Порядку числення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат по загальнообов'язковому державному соціальному страхуваннюнагадавши, що якщо страховий випадок мав місце до 15 груднявиплати розраховуються без урахування змін.

На думку Минтруда, істотно змінився механізм числення середньої зарплати (доходу) для розрахунку допомоги по вагітності і пологам. Так, среднедневная зарплата обчислюється шляхом ділення нарахованої зарплати за розрахунковий період, з якою сплачені страхові внески, на кількість календарних днів в розрахунковому періоді. Відповідно, і сума допомоги розраховуватиметься за календарні, а не робочі дні. При цьому среднедневная зарплата не може перевищувати максимальну суму зарплатиз якою сплачуються страхові внески, і яка з розрахунку на місяць складає 15 прожиткових мінімумів для працездатних осіб діленою на 30,44 (середньомісячна кількість календарних днів).

Окрім іншого, останні зміни розширили круг суб'єктів, що обчислюють середню заробітну плату (дохід, грошове забезпечення) для розрахунку виплат по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню по відповідному Порядку. Детальніше про це можна прочитати в матеріалі "Тепер единоналожники і військові для потреб соцстраху розраховуватимуть середній дохід (зарплату) за загальним правилом".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини