Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть криміналізувати відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

Реклама

2 листопада 2021 року народні депутати прийняли в першому читанні за основу урядовий законопроект № 6084 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень».

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Кримінальний кодекс пропонують доповнити статтею 321-3 «Незаконні дії з документами, що стосуються проведення профілактичних щеплень», яка передбачає:

  • встановлення відповідальності за використання особою завідомо підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, у вигляді штрафу від 17 тисяч до 34 тисяч гривень або обмеження волі на строк до двох років;

    • встановлення відповідальності за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років;

      • встановлення відповідальності за виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, у вигляді штрафу від 85 тисяч до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до трьох років.

      У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

      Як юристам впоратися зі щоденним потоком інформації та правовими змінами? Все потрібне є в ІТ-платформі LIGA360. Аналіз й контроль змін законодавства, судових рішень, автоматизація договірної роботи. Замовляйте LIGA360:Юрист та отримайте надійного партнера й експертизу ЛІГА:ЗАКОН для пошуку правових позицій.

      Читайте також:

      У "Дії" розпочалося бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини