Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднено нові правила надсилання електронних документів до НБУ

Реклама

Національний банк посилив вимоги до електронних документів, які надсилаються на електронну поштову скриньку nbu@bank.gov.ua.

Відтепер фінансові установи, інші підприємства, установи, організації повинні надсилати до Нацбанку лише оригінали електронних документів, підписані кваліфікованим електронним підписом, або скановані електронні копії документів, засвідчені кваліфікованим електронним підписом (або електронною печаткою).

НБУ повідомляє, що такі зміни покликані захистити інтереси підприємств, установ та організацій, які звертаються до Національного банку. Крім того, нові правила надсилання документів відповідають вимогам чинного законодавства України.

Водночас звернення громадян і запити на інформацію, які надсилаються на електронну поштову скриньку, опрацьовуватимуться з урахуванням вимог законів «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації» та розпорядчих актів Національного банку. Для звернень громадян і запитів на інформацію кваліфікований електронний підпис не є обов'язковим.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Набули чинності зміни щодо правил розкриття банківської таємниці

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини