Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід права на земельну ділянку при переході прав на нерухомість: основні нововведення

Реклама

8 вересня 2021 року Верховна Рада прийняла Закон України №1720-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розміщено" ("Закон №1720-IX"). Нагадаємо, що до нововведень вже діяв загальний принцип єдності земельної ділянки та розташованої на ній нерухомості, але на практиці виникали численні запитання через існуючі прогалини при відповідному переході прав.

Варто зауважити, що вказаний Закон №1720-IX варто розглядати з урахуванням інших 2-х законів, які підписані за останні 2 місяці, які теж регулюють перехід прав на земельну ділянку, а саме:

Закону України №1657-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж" ("Закон №1657-IX") та

Закону України №1174-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості" ("Закон №1174-IX").

Детальніше з темою ознайомтель в аналітиці: Як будуть переходити права на земельну ділянку при переході прав на нерухомість?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини