Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила міжрегіональних перевезень не поширюватимуться на неповнолітніх

Реклама

Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не стосуватимуться неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифіката та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби.

Про це заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє прес-служба МОЗ.

"Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред'явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов'язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті", - пояснив Міністр.

Нові правила перевезень поширюються на повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Йдеться про водіїв, членів екіпажу авіа- та залізничного транспорту.

У МОЗ нагадали, що на засіданні Кабінету Міністрів 11 жовтня внесено зміни до постанови № 1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки (детальніше).

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Поліція перевірятиме COVID-сертифікати по QR-коду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини