Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як адвокату обійтися без персонального сайту і просувати послуги онлайн

28 вересня 2021, 16:55
2429
0
Автор:
Реклама

Юридичні бізнеси активно опановують сферу онлайн-просування. Це пов'язано зі змінами аудиторії, адже все більше людей шукають фахівців в інтернеті. Щоб отримувати стабільний потік клієнтів, важливо потрапляти на перші сторінки Google, мати якісний сайт і хороші відгуки.

Як показало дослідження компанії Clio, персональні рекомендації тепер не єдиний вирішальний фактор при виборі юристів. 57% клієнтів покладаються на самостійний пошук за допомогою вебресурсів.

Не дивлячись на ефективність, просування онлайн несе багато витрат. Дизайн і наповнення сайту, послуги seo-оптимізації, реклама в соціальних мережах - для кожної послуги потрібен окремий фахівець і додаткові кошти. І якщо велика юридична фірма може створити відповідну позицію в штаті, для адвоката з приватною практикою це нереалізоване завдання.

У цій статті розповімо, як просувати послуги на ресурсах ЛІГА:ЗАКОН з мінімальними витратами.

Чому персональний сайт - не гарантія успіху

Багато адвокатів недооцінюють складність і супутні витрати на створення сайту. Наприклад, для створення простої сторінки потрібно залучити копірайтера, дизайнера та експерта з пошукового просування. Врахуйте витрати часу на взаємодію з кожним фахівцем і узгодження всіх етапів робіт. Щоб сайт фізично з'явився в інтернеті, необхідно купити доменне ім'я і регулярно оплачувати хостинг. Якщо ви хочете швидко потрапити на перші сторінки Google, потрібно буде оплачувати кошти на рекламу.

Без цих мінімальних вимог сайт не виконуватиме цілі адвоката, а саме забезпечувати нових клієнтів і якісно розповідати про послуги. Навіть у разі успішного запуску, немає гарантії, що сайт буде ефективним і виправдає зусилля.

Більш розумним рішенням буде створення профілю на сторонніх ресурсах - у соціальних мережах і на професійних ресурсах. Наприклад, за допомогою національного юридичного каталогу Liga:BOOK, який входить до складу рішення LIGA360:Адвокат НААУ.

Як розповісти про адвокатські послуги, не створюючи сайт

Каталог Liga:BOOK - це платформа для пошуку юристів клієнтами. Кожен адвокат може створити на сервісі безплатну сторінку - аналог сайту-візитки. Безплатний профіль дозволяє розмістити інформацію про:

  • Основну діяльність,

  • Контактні дані,

  • Сертифікати та нагороди,

  • Відгуки клієнтів та колег.

Реєструючись на платформі, ви зможете деталізувати сфери практики, додати ключові слова, щоб максимально відповідати запитам клієнтів.

Завдяки "розумним фільтрам" каталог значно спрощує пошук. Формулюючи запит, клієнт отримує адвоката з відповідною практикою в будь-якій точці України. А про фахівця регулярно дізнається аудиторія, зацікавлена в його послугах. Щомісяця за допомогою до Liga:BOOK звертаються понад 10 тис. клієнтів.

Платні тарифи передбачають можливості наповнювати профіль:

  • Публікаціями (вести аналог блогу),

  • Вакансіями,

  • Послугами та цінами,

  • Інформацією про престижних клієнтів.

До речі, професійне рішення LIGA360:Адвокат НААУ включає платні можливості сервісу Liga:BOOK. Купуючи LIGA360 - просування стає ще вигідніше.

Як потрапити в топ пошукової видачі без реклами

Без платної реклами новому сайту неможливо потрапити на перші сторінки Google. Це пов'язано з алгоритмами роботи пошуковика, адже йому потрібен якийсь час для "читання" контенту, оцінки швидкості завантаження й інших чинників якості. Щоб органічно (безплатно) опинитися на початку пошуку, потрібні будуть місяці кропіткої роботи.

Головна перевага Liga:BOOK - це не сам факт створення персональної сторінки. Завдяки тому, що сервіс оптимізований під пошукову видачу, з першої сторінки Google клієнти потрапляють прямо в каталог. Зараз Liga:BOOK є N 1 в органічному пошуку за запитами: "адвокат Київ", "адвокати Кривий Ріг", "адвокат Полтава" та для інших міст України.

Для учасників Liga:BOOK - це можливість бути видимими в інтернеті без витрат на seo-оптимізацію або платну рекламу.

Як публікуватися в ЗМІ без піарника

Щоб забезпечити стабільний потік клієнтів, для адвоката важливо формувати імідж і персональний бренд. Багато в чому це залежить від "видимості" фахівця в ЗМІ, публікації своїх колонок, новин, коментарів на актуальні теми. Але що робити, якщо немає великого бюджету на розміщення в медіа та гонорари піар-фахівцям?

Тарифи LIGA360:Адвокат НААУ, в які входить сервіс Liga:BOOK, дають можливості:

  • Розміщувати новини на ресурсах ЛІГА:ЗАКОН (головні сторінки ЮРЛІГА, БУХГАЛТЕР, БІЗНЕС),

  • Розміщувати колонки у своєму профілі,

  • Розміщення автоматичного динамічного банера на головних сторінках ЮРЛІГА, БУХГАЛТЕР, БІЗНЕС.

Сумарно новинні майданчики залучають понад 3 млн читачів на місяць. Це чудова можливість для адвокатів поділитися своїм експертними думками й стати більш впізнаваними на ринку.

Що стосується іміджевих заходів, всі учасники каталогу Liga:BOOK можуть взяти участь у премії LIGA ZAKON AWARDS. Цей щорічний рейтинг вже став символом якості серед практиків юридичного ринку.

Рахуємо потенційну економію

Нижче порахуємо приблизну економію коштів, яку адвокат може отримати завдяки використанню каталогу Liga:BOOK і рішення LIGA360:Адвокат НААУ.

Витрати на самостійну реалізацію:

  • Створення сайту-візитки + покупка домену та хостингу на рік приблизно 24,000 грн.

  • Органічне потрапляння в топ-10 Google: близько 12 міс. робіт, з мінімальною вартістю 18,000 грн / міс. приблизно 216,000 грн.

  • Розміщення публікацій в медіа: вартість 1 публікації на ресурсах ЮРЛІГА, БУХГАЛТЕР, БІЗНЕС: від 8050 грн.

Економія з рішеннями від ЛІГА:ЗАКОН:

  • при придбанні платних тарифів Liga:BOOK ви економите понад 330 тис. грн (включаючи витрати на створення сайту (близько 24 тис. грн), SEO (216 тис. грн), можливість розміщення піар-публікації (12 статей));

Почніть своє знайомство з Liga:BOOK і рішенням LIGA360:Адвокат НААУ з інструментів у вільному доступі.

LIGA360: Адвокат НААУ - це продукт, який об'єднав 30-річний досвід у розробці IT-продуктів компанії ЛІГА:ЗАКОН та експертизу НААУ в організації адвокатської діяльності та підвищення професійних стандартів адвокатури. Всі необхідні інструменти адвоката тепер об'єднані на єдиній платформі. Дізнатися про тарифи й замовити рішення можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини