Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутатів запропонували перевіряти у нарколога та психіатра: законопроект

Реклама

Група народних депутатів (М. Макаренко та ін.) зареєструвала в Парламенті законопроект № 6080 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» щодо проходження обов'язкового медичного огляду».

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Автори законодавчої ініціативи зазначили, що норма щодо проходження народними депутатами профілактичного наркологічного огляду та попереднього (періодичного) психіатричного огляду до початку здійснення депутатських повноважень сприятиме належному виконанню ними їх професійних обов'язків.

Тому, на думку авторів законопроекту, у стінах Парламенту виникла необхідність запровадження проходження народними депутатами до початку календарної сесії профілактичного наркологічного огляду та попереднього (періодичного) психіатричного огляду.

Тож у законопроекті запропоновано доповнити частину першу статті 24 «Обов'язки народного депутата України» Закону «Про статус народного депутата України» новим пунктом восьмим такого змісту:

«8) надавати до початку календарної сесії до Апарату Верховної Ради України сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду та довідку про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров'я;».

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Читайте також:

Manual для адвоката - як йому працювати на обшуку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини