Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок ведення обліку та застосування РРО: Рада з питань розвитку малого підприємництва розглянула проект

Реклама

В Офісі Президента відбулося шосте засідання Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, на якому було розглянуто законопроект щодо порядку ведення обліку й застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Підготовка проекту закону тривала понад півроку за участю широкого кола представників підприємницького середовища, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

У засіданні Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва також взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев і голова Руху СейвФОП Сергій Доротич.

Члени Ради підтримали закладені в законопроекті новації щодо автоматизованого формування електронних податкових декларацій підприємців, які ведуть облік із використанням реєстраторів розрахункових операцій, а також щодо боротьби з ухиленнями від оподаткування.

Водночас у деяких питаннях думки учасників засідання розділились, зокрема стосовно обсягу доходу, за умови неперевищення якого платники єдиного податку ІІ та ІІІ груп звільняються від обов'язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій, та правил ведення обліку товарних запасів. Голова Ради Юлія Свириденко наголосила на важливості в максимально короткі строки сформувати компромісні положення, які здобули б підтримку народних депутатів.

Рада вирішила надалі обговорювати положення законопроекту на майданчику Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики із залученням представників Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, органів державної влади та підприємницького середовища.

Комітет планує найближчим часом створити робочу групу з питань удосконалення законодавства у сфері спрощеної системи оподаткування та застосування її суб'єктами реєстраторів розрахункових операцій.

Бажаєте отримати розширений моніторинг щодо компаній, з якими підписали угоди? Це можливо з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Система сповістить про перевірки, судові справи, тендери чи реєстраційні зміни сторін. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Читайте також:

Кабмін схвалив проект Державного бюджету України на 2022 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини