Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі захистить національного товаровиробника

8 лютого 2010, 18:25
1136
0
Реклама

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі опублікувала повідомлення про збудження і проведення розслідування відносно імпорту в Україну мінеральних добрив, повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

Йдеться про те, що вказана Міжвідомча комісія згідно Закону "Про застосування спеціальних заходів відносно імпорту в Україну" розглянула заяву Союзу хіміків України. За результатами розгляду комісією був зробив висновок про те, що упродовж ІІ півріччя 2008 року - І півріччя 2009 року імпорт в Україну мінеральних добрив, що містять азот, фосфор і калій (з вмістом азоту більше 10 %), відбувався в таких об'ємах і на таких умовах, які могли заподіяти істотний збиток національному товаровиробникові. Проведення розслідування доручене Мінекономіки.

Слід зазначити, що Закон "Про застосування спеціальних заходів відносно імпорту в Україну" спрямований на захист інтересів національних товаровиробників. Цим Законом передбачено, що якщо ріст об'єму імпорту в Україну створює загрозу нанесення значного збитку вітчизняному виробникові, то Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі можуть бути застосовані спеціальні заходи у виді:

- введення режиму квотування імпорту в Україну з визначенням об'ємів квот і порядку їх розподілу;

- встановлення спеціального мита стосовно імпорту в Україну, який є об'єктом спеціального розслідування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини