Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідація ДАБІ: сьогодні розпочав роботу новий орган

Реклама

Кабмін ухвалив рішення про старт роботи Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ). ДАБІ завершила своє функціонування 15 вересня. Про це нагадав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомила прес-служба міністерства.

Він зазначив, що ДІАМ - це не заміна ДАБІ, а повноцінний новий орган, з відмінною структурою, повноваженнями і принципами роботи, який починає свою роботу з 16 вересня.

«У рамках реформи розширено повноваження органів місцевого самоврядування в питанні контролю над процесом будівництва. Плюс - буде запроваджено адміністративну та кримінальну відповідальність - зокрема, й фізичних осіб - за  правопорушення в цій сфері. Над цим процесом наразі активно працюємо. Нещодавно у Верховній Раді  було зареєстровано законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення будівельних норм», - наголосила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська. 

В міністерстві вказали, що відбір кандидатів на посади в ДІАМ був здійснений разом з НАБУ та НАЗК.

Нагадуємо, що перевірити благонадійність забудовника можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Протестувати сервіс можна за посиланням.

Читайте також:

Оскарження позбавлення ДАБІ контрольних і наглядових функцій: суд відкрив провадження у справі

Мінцифри пришвидшує розгляд документів у е-системі будівництва

Святкові знижки до Дня юриста та 30-річчя ЛІГА:ЗАКОН. Реєструйтеся на презентацію цифрових рішень LIGA360 для юристів й адвокатів НААУ - придбайте рішення зі знижкою 30%. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини