Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри пришвидшує розгляд документів у е-системі будівництва

Реклама

Мінцифри повідомляє, що в Україні запускається новий алгоритм черговості розгляду заявок в е-системі будівництва. Пріоритет заявки тепер визначатиметься автоматично. Це унеможливить суттєві прострочення термінів надання послуг у сфері будівництва.

Раніше українці мали проблеми з недотриманням термінів надання держпослуг у сфері будівництва. Система дозволяла самостійно визначати пріоритетність у розгляді заявок. Це призводило до затримок у відповідях та створювало корупційні ризики.

Зазначається, що цифровізація допоможе зробити послугу швидшою, прозорішою і комфортнішою. Оновлення системи визначатиме пріоритет заявки та дасть змогу працівникам ДАБІ протягом наступних кількох тижнів надати відповіді за заявками, де є значне прострочення термінів. Новий підхід до формування черговості розгляду заявок стосуватиметься надання послуг щодо всіх трьох класів об'єктів будівництва - СС1, СС2 та СС3.

Зміни впроваджуються у взаємодії з СБУ та новоствореною Державною інспекцією архітектури та містобудування, яка візьме на себе функції ДАБІ.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Читайте також:

Мін'юст пояснив, чи може несформована земельна ділянка бути об'єктом цивільних прав

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини