Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП, який отримав свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю, не має права бути "спрощенцем": ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області щодо здійснення нотаріальної діяльності ФОП на спрощеній системі оподаткування доводить до відома нижченаведене.

Порядок правового регулювання діяльності нотаріату в Україні встановлений Законом № 3425 «Про нотаріат» зі змінами та доповненнями (далі - Закон № 3425), ст. 3 якого встановлено, що нотаріус - це уповноважена державою фізична особа, яка здійснює нотаріальну діяльність у державній нотаріальній конторі, державному нотаріальному архіві або незалежну професійну нотаріальну діяльність.

Нормами абзацу четвертого ст. 3 Закону № 3425 нотаріусу заборонено займатися підприємницькою та адвокатською діяльністю, а також бути засновником адвокатських об'єднань, перебувати на державній службі або службі в органах місцевого самоврядування, у штаті інших юридичних осіб, виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової і творчої діяльності, а також діяльності у професійному самоврядуванні нотаріусів.

Уся звітність для самозайнятих юристів, адвокатів, нотаріусів - в онлайн-сервісі Liga:REPORT. Він нагадає про подання звітів, допоможе заповнити декларацію, звіт з ЄСВ, вести книгу обліку доходів онлайн. А з функцією автозаповнення і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності поданих даних. Замовляйте доступ в Liga:REPORT за 28 грн/міс.

Читайте також:

Як Держфінмоніторинг буде опрацьовувати надану адвокатами інформацію про фінансові операції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини