Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстратору повідомили про підозру в оборудках з нерухомістю на 4 млн грн

Реклама

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Івано-Франківської місцевої прокуратури, викрили реєстратора у несанкціонованій зміні інформації в державному реєстрі.

Установлено, що посадовець, використовуючи особистий ключ, вчиняв несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах та автоматизованих системах. У подальшому відбувалася зміна власників об'єктів нерухомості без їх відома та згоди.

Сума завданих збитків становить понад 4 мільйони гривень.

Правоохоронці провели ряд слідчих дій, під час яких вилучено документи, що підтверджують причетність фігуранта до кримінального правопорушення, та інші речові докази.

Слідчі повідомили про підозру зловмиснику у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 362 та ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу.

Йдеться про несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї та зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги.

Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

За повідомленням сектору комунікації поліції Івано-Франківщини.

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати информацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

Читайте також:

Адвокатський запит: особливості та типові помилки оформлення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини