Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держприкордонслужба почала застосовувати електронну перевірку COVID-сертифікатів

Реклама

Державна прикордонна служба України розпочала застосовувати електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.

Держприкордонслужба повідомляє, що прикордонники отримали електронні пристрої з програмним забезпеченням «SafeBorder». Воно передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його приналежності відповідній особі під час перетинання кордону України. Кожен COVID-сертифікат має унікальний електронний ідентифікатор та QR-код.

Щоб здійснити перевірку, прикордоннику достатньо просканувати QR-код наданого громадянами сертифіката та отримати на екрані електронного пристрою підтвердження статусу документа.

На сьогодні до довірчої мережі цифрових COVID-сертифікатів під'єднані майже 40 країн, серед яких країни - члени ЄС: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, а також країни, які не є членами ЄС: Україна, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сан-Марино, Швейцарія, Ватикан, Південна Македонія, Туреччина.

Від початку застосування програмного забезпечення прикордонники вже перевірили понад 60 тисяч цифрових COVID-сертифікатів під час оформлення громадян на в'їзд в Україну. Найбільше громадяни використовують їх при перетині кордону в пунктах пропуску на західній ділянці кордону та в столичних аеропортах.

Зазначається, що програмне забезпечення постійно оновлюється залежно від розширення списку країн чи доопрацювань для покращення роботи системи.

У Держприкордонслужбі додали, що перевірка COVID-сертифікатів, виданих у країнах, які не під'єднані до цієї мережі, здійснюється візуально та за допомогою технічних засобів прикордонного контролю з вивченням ознак на предмет можливих підробок.

Фото: пресслужба Державної прикордонної служби України

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини