Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціював зміни до порядку помилування

Реклама

Володимир Зеленський уніс зміни до Положення про порядок здійснення помилування.

Відповідний Указ № 373/2021 від 20 серпня 2021 року набере чинності з дня опублікування.

Згідно зі змінами у виняткових випадках за наявності надзвичайних обставин клопотання про помилування також може бути подано головою або іншим членом Комісії при Президентові України у питаннях помилування, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Радником - уповноваженим Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Радником - уповноваженим Президента України з питань безбар'єрності.

Установлено, що особи, засуджені за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, кримінальних правопорушень, пов'язаних з корупцією, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, можуть бути звільнені від відбування покарання в порядку помилування після фактичного відбуття ними строків, встановлених частиною третьою статті 81 Кримінального кодексу.

Голова або інший член Комісії при Президентові України у питаннях помилування, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Радник - уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Радник - уповноважений Президента України з питань безбар'єрності подають клопотання про помилування безпосередньо до Офісу Президента України. До такого клопотання долучаються будь-які документи, які мають значення для застосування помилування.

Засідання Комісії за наявності технічних засобів може бути проведено дистанційно в режимі відеоконференції.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

1,7 млн законів і рекомендацій для захисту бізнесу є у LIGA360: Спеціаліст з безпеки. Замовте прямо сьогодні й отримуйте максимум контролю над ризиками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини