Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 4 серпня діють зміни до порядку блокування ПН/РК

Реклама

Постановою КМУ від 28 липня 2021 року № 774 внесено зміни до п. 3 Порядку № 1165 зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН. Стосуються вони формули для визначення загального податкового навантаження (D = S/T, а саме показника T).

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз'яснили важливі моменти.

Постанову № 774 опубліковано в "Урядовому кур'єрі" № 149 від 04.08.2021 р. Відповідно зміни до Порядку № 1165 діють з цієї дати.

Податківці нагадали, що в ньому прописані критерії здійснення автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків. Так, автоматизований моніторинг відбувається, якщо значення показника D, розрахованого згідно з п. 3 Порядку № 1165, становить понад 0,05. Показник D розраховується за такою формулою:

D= S/T,

де:

S - загальна сума сплачених за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну / розрахунок коригування, сум ЄСВ та податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, платником податку та його відокремленими підрозділами;

T - загальна сума постачання товарів/послуг на митній території України, що оподатковуються за ставками, визначеними статтею 193 Кодексу, зазначеними платником податку в ПН/РК, зареєстрованих у Реєстрі за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування.

Ведете юридичний бізнес як самозайнята особа? Економте час на податковій звітності. Сервіс Liga:REPORT допоможе заповнити декларацію про майновий стан і доходи, а також звітність про сплату ЄСВ. Завжди актуальні форми, алгоритми заповнення та автоматична перевірка коректності введених даних. Придбайте доступ до Liga:REPORT за 28 грн/міс.

Читайте також:

Викрито схему незаконного заволодіння житлом громадян: ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини