Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито схему незаконного заволодіння житлом громадян: ДПС

Реклама

Податківці спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Запорізькій області встановили факти незаконного заволодіння житлом громадян під виглядом кредитування без реєстрації підприємницької діяльності та без отримання спеціальної ліцензії.

Деталі розповіли в Державній податковій службі.

Як з'ясували фахівці підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі, незаконне кредитування фізосіб група осіб здійснювала під заставу майна. При цьому для позичальників штучно створювалися умови щодо невиконання угод і здійснювалася перереєстрація права власності на об'єкти нерухомого майна з подальшим їх продажем.

Унаслідок таких дій фізособами не задекларовано та не сплачено податків на загальну суму понад 3 млн грн. Сума проведених фінансових операцій з легалізації майна становить понад 4 млн гривень.

Зазначається, що наразі ці факти відпрацьовуються Головним управлінням Національної поліції в Запорізькій області у межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу.

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

Читайте також:

Рейдерські атаки: як захистити свій бізнес

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини