Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінює підхід до державного контролю якості лікарських засобів

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив документ, покликаний покращити рівень державного контролю за якістю медикаментів, що імпортуються в Україну.

Відповідну постанову № 759 «Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну» було прийнято 21 липня 2021 року.

У МОЗ пояснили, що ухвалена постанова передбачає такі нововведення:

1. Для ліків, вироблених на підприємствах країн - членів ЄС, Великої Британії, США, Канади, Швейцарії, Австралії, Нової Зеландії, Японії та Ізраїлю, не проводитиметься лабораторний контроль, оскільки в цих країнах існує жорстка регуляторна система. Такі лікарські засоби підлягатимуть візуальному контролю, проте за необхідності препарати можуть передавати і на лабораторний аналіз.

2. За транспортування ліків на лабораторний аналіз відповідальними визначаються суб'єкти господарювання, які імпортують ці ліки.

3. Встановлено оновлений перелік документів та терміни видачі висновку про якість лікарського засобу, який ввозиться на територію України. Відтепер державний контроль якості лікарських засобів, що ввозяться на територію України за результатами закупівель, що здійснюються особою, уповноваженою на здійснення закупівель, проводитиметься у термін, що не перевищує 5 робочих днів.

4. Сертифікат якості лікарського засобу має бути перекладеним українською мовою.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Діє порядок подання відомостей про трудову діяльність в е-формі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини