Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд збирається понизити ціни на цукор і не лише

3 лютого 2010, 14:55
806
0
Реклама

Уряд зробить ряд заходів для встановлення економічно обгрунтованих цін на ряд продовольчих товарів. Підвищення цін на них воно вважає наслідком політичних спекуляцій.

Мінекономіки, МВС, Антимонопольний комітет, ДПАУ і Держінспекція по контролю за цінами проводять комплексні перевірки на місцях по обгрунтованості встановлених оптово-роздрібних цін на молоко, соняшникову і вершкову олію, цукор. Міністр економіки заявив про недобросовісний контроль місцевої влади, особливо в східних регіонах, за діяльністю підприємств. Для встановлення "справедливих" цін на цукор здійснюватимуться інтервенції з держрезервуможливий також ввезення його з-за кордону.

Відповідно до статтями 8 і 9 Закону "Про ціни і ціноутворення" № 507 - XIIа також з п. 12 постанов КМУ від 25.12.1996 № 1548 (з відповідними змінами і доповненнями) Радмін АР Крим, обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації регулюють (встановлюють) граничні торгові надбавкі до оптової ціні производителя (чи до митної вартості) на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, масло соняшникове, яйця курячі не більше 15 % без урахування витрат на їх транспортування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини