Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін готовий виплатити компенсації обдуреним будівельними компаніями інвесторам

3 лютого 2010, 10:54
376
0
Реклама

Кабінет Міністрів України розробив механізм компенсації збитків громадянам, що інвестували у будівництво житла, що виникли через невиконання забудовниками своїх зобов'язань. Відповідний механізм був викладений в проекті закону "Про відшкодування фізичній особі (інвесторові) майнового збитку, заподіяного внаслідок злочину, здійснення якого пов'язане з інвестуванням будівництва житла", зареєстрованому у ВР під номером 6031.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів України збирається відшкодовувати збиток, заподіяний недобросовісними будівельними компаніями обдуреним інвесторам за рахунок державного і місцевих бюджетів. Претендувати на повернення вкладених коштів інвестор зможе тільки у тому випадку, якщо забудовник не передав інвесторові у власність об'єкт будівництва і не відшкодував збитки самостійно. Робити виплати інвесторові будуть на підставі судового рішення, що набуло чинності забудовника, що підтверджує неплатоспроможність. При цьому право вимоги від боржника відшкодування компенсаційних сум переходить до держави.

На сьогодні такий механізм компенсації в Україні не практикується, хоча широко застосовується у багатьох країнах світу. Для того, щоб уникнути усілякого роду "афер" на ринку житла, забудовники страхують свої риски через державні або приватні фонди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини