Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва розробив проект по захисту підприємців від місцевої влади

2 лютого 2010, 16:27
354
0
Реклама

На створення сприятливих умов для здійснення підприємницької діяльності на місцевому рівні і захист підприємців від штучно створюваних місцевою владою бар'єрів спрямований, по думці Держкомпідприємництва, розроблений ним законопроект.

Проектом пропонується доповнити ряд статей Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" положеннями, що урівноважують вимоги органів місцевого самоврядування і суб'єктів підприємницької діяльності. Так, на місцевому рівні передбачається створення місцевих галузевих рад підприємців з підприємців відповідних галузей. Пропозиції цих порад до рішень місцевих представницьких органів в обов'язковому порядку розглядаються на засіданнях постійних комісій місцевих рад.

Окрім цього, проект регламентує організацію місцевих ринків, вирішує питання забезпечення підприємців торговими місцями у разі проведення реконструкцій ринків і закриття їх по рішенню місцевої владиа також процедуру створення комунальних ринків замість виявлених стихійних з обов'язковим обговоренням з громадськістю місць їх розміщення. Він передбачає затвердження планів територій ринків (незалежно від форм власності) з обліком пропозицій і рекомендацій відповідної галузевої ради підприємців і їх громадських об'єднань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини