Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держкомпідприємництва пояснили, що вважати "правильним" найменуванням юрособи

2 лютого 2010, 16:21
899
0
Реклама

Найменування юридичної особи, написане великими букваминічим не відрізняється від найменування юрособи, написаної великими і маленькими буквами за умови, що такі букви повністю співпадають. З такою позицією Держкомпідприємництва ознайомив у своєму листі № 13574. Автоматизована програма, яку використовують державні реєстратори, була розроблена відповідно до вимогам Закону про державну реєстрацію і сприймає найменування юрособи, написане прописними (тобто великими) буквами, тому повне найменування юридичної особи друкується на свідоцтві єдиного зразка великими буквами.

Враховуючи вищевикладене, в Держкомпідприємництва дійшли висновку, що і у реєстраційній карті, і у позиції засновницьких документів "найменування юридичної особи" в обов'язковому порядку завжди повинні використовуватися великі букви. А ось в самому тексті документу і на титульній сторінці найменування може бути написане великими і маленькими буквами. Це правило поширюється, зокрема, на випадки викладу в новій редакції засновницьких документів юрособи.

На сьогодні існує цілий ряд обов'язкових до виконання Вимог відносно написання найменування юридичної особи або його відособленого підрозділунаприклад:

- найменування юридичної особи пишеться тільки українською (державному) мовою;

- назва юридичної особи у більшості випадків не може містити посилань на його організаційно-правову форму;

- в найменуванні юрособи частки права заборонені до використання найменування органів державної влади, місцевого самоврядування і історичних державних найменувань, перелік яких встановлюється Кабміном;

- найменування юридичної особи не може бути тотожне найменуванню іншої юрособи і т. д.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини