Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада адвокатів дозволила вносити до ЄРАУ інформацію про припинення членства адвокатів в АО на підставі звернення самих об’єднань

Реклама

Рада адвокатів України внесла зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України і передбачила, що за наявності документального підтвердження за зверненням представників адвокатського об'єднання, до ЄРАУ може вноситися інформація про припинення членства адвокатів в адвокатських об'єднаннях.

Відповідні зміни були ухвалені на засіданні Ради адвокатів України 3 липня 2021 року, повідомляє прес-служба НААУ.

Доповідаючи з цього питання, заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій зазначив, що представники адвокатських об'єднань нерідко скаржаться на те, що адвокати самостійно не подають зміни до ЄРАУ.

«Наприклад, члена адвокатського об'єднання або виключили, або він сам вийшов з цього об'єднання, але в ЄРАУ такі зміни не подав. І адвокатське об'єднання, наприклад, не бажає, щоб ця особа в реєстрі була зазначена як член цього об'єднання. В нас є такі окремі кричущі випадки, коли окремі особи переходять межі етики», - пояснив він.

Але оскільки положення про ведення ЄРАУ передбачає, що тільки сам адвокат може подавати зміни про себе до ЄРАУ, вплинути на цю ситуацію раніше було неможливо, попри те що за такі порушення передбачена відповідальність.

Подібна ситуація складалася і у випадках зміни інформації про роботу адвокатів в органах адвокатського самоврядування.

«Тому ми передбачили, що такі очевидні речі, як факт припинення членства в об'єднанні, за наявності документального підтвердження може змінювати в ЄРАУ. Наприклад, керівник адвокатського об'єднання звертається, каже: ось протокол, ця особа вже не є членом нашого об'єднання, будь ласка, приберіть з реєстру цю інформацію», - повідомив Валентин Гвоздій.

При цьому залишається відповідальність за те, що сам адвокат вчасно не подав відповідну інформацію до ЄРАУ.

Також Рада адвокатів України передбачила можливість подавати документи до ЄРАУ в електронному вигляді, скріплені електронним цифровим підписом.

Як адвокати НААУ автоматизують роботу? Рішення LIGA360: Адвокат НААУ надає доступ до повної бази НПА й судових рішень. Всі документи згруповані й пов'язані між собою, тож інформація знайдеться в один клік. Оберіть свій тариф прямо зараз.

Читайте також:

Завдаток чи аванс: ВС роз'яснив різницю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини