Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 липня почали діяти нові тарифи на паркування в центрі Києва

Реклама

З 1 липня в Києві встановлюються нові тарифи на паркування автомобілів у центрі та поблизу з центром міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг та вулиць.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА № 1459, повідомляє офіційний портал Києва.

Згідно з документом:

- у І зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість 1 години паркування становитиме 35 грн/год.,

- у ІІ зоні, на прилеглих до центру територіях, - 25 грн/год.;

- у спальних районах міста вартість лишається без змін - 5 грн/год.

У разі несплати за паркування на водіїв накладатимуть штрафи відповідно до чинного законодавства - у 20-кратному розмірі від вартості години паркування залежно від зони: 700 грн, 500 грн і 100 грн відповідно.

Оплата за паркування здійснюється безготівковим шляхом через додатки «Київ Цифровий», «Приват 24», Easy Pay або через інтернет-сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівкою паркування можна оплатити виключно в терміналі Easy Pay.

У вихідні, святкові дні, а також у робочі дні з 22:00 до 8:00 паркування залишається безкоштовним.

За словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, перші два тижні інспектори з паркування не штрафуватимуть водіїв за несплату за новими тарифами.

«Інспекція з паркування починає роз'яснювальну кампанію, щоб водії могли дізнатися про нові правила, зрозуміти їх, встановити додатки і розібратися в новій системі оплати, - зазначив Костянтин Усов. - Якщо інспектор виявить авто, власник якого не сплатив за паркування, він покладе на лобове скло роздруковану інформаційну довідку з роз'ясненням про розмір штрафу та порядок оплати. Такий період лояльності триватиме два тижні - із 1 до 16 липня».

Заступник голови КМДА також наголосив, що всі майданчики будуть обладнані інформаційними табличками, на яких буде вказано чинний тариф у визначеному місці, а також QR-код для зручного переходу до механізму оплати.

«Ми налаштовані звільнити вулиці нашого міста від нелегальних паркувальників. І зробимо це через механізм повної цифровізації послуги. Тільки офіційно, тільки через додаток, ніякої готівки з рук у руки», - заявив Костянтин Усов. Також він підкреслив, що дохід міста від паркування буде спрямований до спеціального фонду міського бюджету, з якого фінансуватиметься насамперед розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста.

Оцініть можливості LIGA360 з функціоналом договірної роботи Contractum. Автоматично перевіряйте зміст договорів та пов'язану нормативну базу, зручно систематизуйте всі документи й формуйте тайм-лайн. Дізнавайтеся більше про можливості за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини