Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свідоцтво платника єдиного податку по законопроекту Кабміну буде безстроковим

2 лютого 2010, 14:12
1897
0
Реклама

Держкомпідприємництва повідомивщо затверджений КМУ 27 січня і переданий до парламенту проект Закону України "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва" не надає податківцям ніяких додаткових повноважень і не створює додаткових умов для перевірок.

Згідно із законопроектом, звітність підприємцям, що знаходяться на фіксованому податку, необхідно буде здавати лише раз на ріку (тоді як за чинним законодавством - раз на квартал). А в книгах обліку, які зараз такими підприємцями не ведутьсяпотрібно буде відбивати виручку лише раз на день. Порядок ведення книг обліку в обов'язковому порядку перед твердженням узгоджуватиметься з Держкомпідприємництва і Радою підприємців, що робить неможливим введення додаткових "регуляцій" і додаткових документів.

Законопроект, окрім згаданого, передбачає також мінімальну ставку податку 30 гривен при виручці до 740 гривен, добровільну сплату внесків до Пенсійного фонду України, соціального страхування підприємців на випадок хвороби або безробіття. Штрафи Держспоживстандарту у разі його прийняття як закону зменшаться, а посвідчення платника єдиного податку видаватиметься безстроково. Звітність для підприємців на ринках встановлюється проектом з періодичністю один раз в рік. Знизяться з нинішніх 50 % до 20 % єдиного податку і відрахування за найнятих робітників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини