Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада на 742 мільйони гривень збільшила фінансування судів

Реклама

17 червня Парламент ухвалив Закон (проект № 5304), згідно з яким Державній судовій адміністрації за бюджетною програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя» збільшено видатки на 742 000,0 тис. гривень.

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

За інформацією ДСА, додаткові кошти (742 050,7 тис. грн) будуть спрямовані на виплату зарплати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів, нарахувань на заробітну плату, а також на придбання поштових марок, конвертів, паперу, оплату поштових послуг тощо.

Прагнучи виправити вкрай критичну ситуацію в окремих судах і забезпечити більш рівномірний розподіл бюджетних коштів для виплати заробітної плати працівникам апаратів судів, Вища рада правосуддя двічі - у березні та травні 2021 року - приймала рішення про погодження перерозподілу бюджетних видатків Державного бюджету України.

Крім того, члени ВРП працювали у складі робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, створеної Комітетом Верховної Ради з питань правової політики, проводили консультації з народними депутатами, регулярні робочі наради з представниками органів суддівського врядування та самоврядування з метою позитивного вирішення питання фінансування судів.

ВРП нагадала, що 27 квітня 2021 року законопроект № 5304, яким передбачалося виділення для дофінансування судової системи 600 000,0 тис. грн, прийнятий Верховною Радою в першому читанні. Комітет ВР з питань бюджету на засіданні 19 травня 2021 року рекомендував ухвалити законопроект у другому читанні та в цілому як закон з урахуванням поправок народних депутатів України Демченка С. О. та Крулька І. І. Таким чином обсяг додаткового фінансування збільшено до 742 050,7 тис. грн за рахунок зменшення видатків Вищого антикорупційного суду і Вищого суду з питань інтелектуальної власності на 142 050,7 тис. гривень.

Також у ВРП зазначили, що на засіданні Кабінету Міністрів Міністерству фінансів доручено під час підготовки законопроекту щодо внесення змін до Держбюджету на 2021 рік опрацювати питання щодо можливості збільшення бюджетних призначень за програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя» на суму близько 920 тис. грн з метою продовження проведення та завершення розпочатих у попередні роки будівельних робіт на об'єктах судової влади.

Вища рада правосуддя звернулася до Голови Верховної Ради України та його заступників, очільників фракцій та парламентських комітетів із проханням підтримати вказану ініціативу.

Найзручніший пошук і аналіз судових рішень доступний у LIGA360. Знаходьте схожі преценденти в базі з 93 млн судових рішень, контролюйте нові надходження та переходьте до НПА в один клік. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Закон не містить прямої заборони надання ВККС кількох рекомендацій одному кандидату в судді

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини