Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада посилить відповідальність за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини

Реклама

Сьогодні, 2 червня, народні обранці прийняли в першому читанні за основу законопроект № 4634 "Про внесення змін до статті 367 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Законопроектом пропонується посилити кримінальну відповідальність за службову недбалість, якщо вона спричинила смерть людини.

Проектом пропонується статтю 367 «Службова недбалість» Кримінального кодексу доповнити частиною третьою, в якій передбачити кримінальну відповідальність за діяння, визначене частиною першою цієї статті, якщо воно спричинило загибель людини.

Згідно з доповненням за діяння, передбачене частиною першою цієї статті, якщо воно спричинило загибель людини, автори законопроекту пропонують карати позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

ЛІГА:ЗАКОН презентує можливості штучного інтелекту для договірної роботи. Відтепер аналіз контрактів, підбір нормативної інформації й оцінку ризик-факторів можна здійснити прямо в LIGA360: Юрист. Ми перевірили роботу AI на тисячах договорів, щоб економити ще більше вашого часу. Замовте LIGA360:Юрист з функціоналом автоматизації договірної роботи Contractum прямо сьогодні.

Читайте також:

Закон про електронний обіг документів у кримінальному процесі прийнято: що він передбачає

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини