Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кіберполіцейські викрили держреєстратора в оборудках із нерухомістю

Реклама

51-річний чоловік, перебуваючи на посаді державного реєстратора, переоформив квартиру жителя Запоріжжя на третю особу, всупереч Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Посадовець ухвалив рішення про зміну власника майна на підставі підроблених документів. Таким чином потерпілому було завдано 870 тисяч гривень збитків.

Кримінальне правопорушення викрили співробітники кіберполіції Запоріжжя спільно зі слідчим відділом Запорізького районного управління поліції, повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Новий «власник» нерухомості спробував продати її, однак на майно потерпілого правоохоронці наклали арешт і запобігли більш тяжким наслідкам.

Посадовцю оголошено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу. Підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Дії причетного до переоформлення майна потерпілого кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу. Йому також оголошено про підозру.

Процесуальне керівництво здійснює Шевченківська окружна прокуратура Запоріжжя.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини