Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через портал "Дія" можна отримати більше нових державних послуг у сфері будівництва

Реклама

Ще більше нових державних послуг у сфері будівництва тепер можна отримати через портал «Дія». Вони стосуються як приватних і багатоквартирних житлових будинків, так і будівель промислової забудови, роз'яснила прес-служба Мінрегіону.

У режимі онлайн відтепер можна:

- отримати будівельний паспорт забудови земельної ділянки;

- зареєструвати декларацію про готовність до експлуатації об'єкта, що належить до об'єктів з незначними наслідками СС1;

- отримати дозвіл на виконання будівельних робіт і сертифікат про прийняття в експлуатацію об'єктів для класу наслідків СС2, СС3 в електронній формі;

- подати заяви щодо скасування документів про початок підготовчих і будівельних робіт.

«Збільшення кількості адмінпослуг у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва - ще один крок назустріч реформі будівельного сектору. Ми націлені на повну автоматизацію процесів будівництва. Це мінімізує людське втручання в більшість процесів, а значить прибирає корупційні ризики», - зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

В особистому кабінеті на порталі «Дія» можна відстежувати статус заяви. Сповіщення про видачу документів або ж відмову в їх отриманні буде надіслано на електронну адресу замовника, а також з'явиться в електронному особистому кабінеті та Реєстрі будівельної діяльності.

«Спільна амбітна ціль Мінрегіону та Мінцифри - до кінця року забезпечити переведення всіх адміністративних послуг у сфері будівництва в електронну форму», - додав заступник Міністра розвитку громад та територій України Олександр Дудченко.

Слідкуйте за реєстраційними змінами нерухомості в системі SMS-Маяк. Захистіть свій бізнес від рейдерства.

Як дізнатися, чи перебуває потенційний бізнес-партнер у розшуку чи під санкціями? LIGA360 надасть доступ до 19 держреєстрів для перевірки фізосіб. Замовляйте систему просто сьогодні та максимально захистіть свій бізнес від ризиків.

Читайте також:

Продаж земельних ділянок або прав на них через електронні аукціони: Закон прийнято

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини