Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Набули чинності закони про розмитнення "євроблях" за новою формулою: вводяться в дію 15 червня

Реклама

14 травня в газеті "Голос України" були опубліковані:

Закони набрали чинності з наступного дня після опублікування та вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.

Читайте також: Розмитнення "євроблях" за новою формулою: Закони прийнято

Згідно з документами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Раніше на сайті Офісу Президента зазначили, що сума акцизного податку залежатиме від віку автівки, об'єму та типу двигуна й не залежатиме від її вартості.

За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника.

На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту набрання чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, якщо вони:

  • не відповідають екологічним нормам "ЄВРО-2" і вище;

  • мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з тимчасово окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження.

Читайте також:

Телефонний дзвінок не є підставою для вимушеної зупинки авто: рішення ВС

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Усі інструменти для юриста - в єдиній системі. З Liga360 ви отримаєте повну базу законодавства та судових рішень, що оновлюється 24/7. Liga360 у два кліки обрахує штрафи, процесуальні строки, відкриє доступ до типових шаблонів і договорів. Модуль “Ситуації для юриста” мість повний перелік викликів, що виникають у роботі та алгоритми дій. Замовте тестовий доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини