Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують прийняти за основу законопроект щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів

Реклама

12 травня Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності розглянув законопроект № 5420 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів», внесений Президентом як невідкладний.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Законопроектом пропонується доповнити Кримінальний кодекс трьома складами злочину, пов'язаними з контрабандою: контрабанда товарів, контрабанда підакцизних товарів і недостовірні відомості, внесені до декларації товарів. Зараз такі злочини віднесено до адміністративних порушень.

Водночас покарання, жорсткіше ніж штраф, запропоновано застосовувати лише у випадках, якщо є окремі кваліфікуючі обставини: злочин скоєно службовою особою, за попередньою змовою, групою осіб або організованою злочинною організацією.

Зазначається, що змінами до Кримінального процесуального кодексу запропоновано такі злочини віднести до підслідності органів Державної фіскальної служби.

Профільний підкомітет підтримав пропоновані зміни, зауваживши, що санкції, закладені в законопроекті, можуть бути скориговані під час підготовки до другого читання.

Під час обговорення частина народних депутатів підтримали законопроект, вважаючи його слушним і своєчасним. Ще ряд членів Комітету висловились проти проекту, як такого, що має надто низький поріг криміналізації контрабандних злочинів і може посилити корупцію.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект № 5420 у першому читанні за основу.

Отримайте всю повноту інформації про НПА. У LIGA360: Юрист до кожної норми надаються коментарі експертів, роз'яснення держорганів, пов'язані судові рішення. Тут можна ознайомитись з усіма документами, що посилаються на норму або документ у цілому. Замовте тестовий доступ до LIGA360: Юрист зараз.

Читайте також:

Опубліковано Закон про внесення змін до КПК щодо спеціального досудового розслідування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини