Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловік буде виплачувати аліменти на утримання повнолітніх дітей, які продовжують навчання: рішення суду

Реклама

Чоловікові доведеться виплачувати аліменти в розмірі 1/8 частки заробітку (доходу), щомісячно, починаючи з дня пред'явлення позову і до закінчення доньками навчання. Відповідне рішення ухвалив Рівненський апеляційний суд, повідомила прес-служба суду.

Суть справи: громадянки Д. та А. звернулися до суду з позовом до батька про стягнення аліментів на їх утримання як повнолітніх доньок, які продовжують навчання. Свої позовні вимоги обґрунтовували тим, що відповідач є їх батьком, а вони після досягнення повноліття продовжують навчання на платній денній формі, у зв'язку з чим потребують матеріальної допомоги, оскільки у добровільному порядку такої допомоги не отримують.

Рішенням місцевого суду, з яким погодився апеляційний суд, з батька стягнуто на користо дочок 1/8 частку заробітку до закінчення навчання.

Відповідно до ст. 199 СК якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання. Право на звернення до суду з позовом про стягнення аліментів має той з батьків, з ким проживає дочка, син, а також самі дочка, син, які продовжують навчання.

Зазначається, що стягнення аліментів на утримання дитини, яка продовжує навчання є одним із способів захисту інтересів дитини, забезпечення одержання нею коштів, необхідних для її життєдіяльності, оскільки на період навчання вона не має самостійного заробітку та потребує матеріальної допомоги з боку батьків, які зобов'язані утримувати своїх повнолітніх дітей, які продовжують навчатися, до досягнення ними двадцяти трьох років.

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також: З 1 грудня змінився мінімальний гарантований розмір аліментів

Стягнення аліментів на дитину, якщо батьки не перебувають у шлюбі: що передбачено в законодавстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини