Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо продовження кінцевих термінів встановлення лічильників газу для населення набрав чинності

Реклама

28 березня набрав чинності Закон № 1338-IX "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу". Документ було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 27 березня.

Документом відтерміновано строк, з якого суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах і приватних будинках, у яких газ використовується тільки для приготування їжі, до 1 січня 2023 року.

Законом визначено, що контроль за забезпеченням встановлення лічильників газу здійснює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Ця Комісія щокварталу оприлюднюватиме на своєму офіційному веб-сайті відомості про виконання суб'єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, обов'язків, передбачених пунктами 1 і 2 ч. 1 ст. 6 Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

Згідно з Прикінцевими положеннями Закону Кабмін має у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:

  • розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб'єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території;

  • привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

  • забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини