Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ перевірить стан сплати адвокатських внесків та ініціює санкції для боржників

Реклама

Рада адвокатів України ухвалила рішення, яке передбачає посилення дисципліни в оплаті внесків на забезпечення адвокатського самоврядування. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті НААУ.

РАУ вирішила до кінця квітня опублікувати списки адвокатів-боржників по оплаті внесків, для звірки даних між НААУ та РАР (відмітки про сплату внесків). Проте, оскільки визначений Положенням про внески термін для оплати внесків за поточний рік сплив 31 січня, підстави для притягнення боржників до дисциплінарної відповідальності уже виникли. В зв'язку з цим РАУ ініціює відповідні санкції до адвокатів, які не виконують рішення органів адвокатського самоврядування.

Також зазначається, що в 2021 році НААУ звільнила від сплати 30% внеску 655 адвокатів , які мають статус людей з інвалідністю І та ІІ груп, ліквідаторів аварії на ЧАЕС І та ІІ категорій, учасників бойових дій на  території інших країн та учасників АТО, переселенців.

В НААУ нагадали, що розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2021 році складає 2270 грн.

Адвокати-члени НААУ підвищують кваліфікацію з новим цифровим рішенням. LIGA360: Адвокат НААУ надає доступ до навчальних продуктів ВША для отримання залікових балів. А ще тут є повна база законодавства й свіжа аналітика від експертів юридичного ринку. Дізнайтеся про всі переваги за посиланням.

Читайте також:

Як адвокатам отримати інформацію з Держреєстру речових прав на нерухоме майно: алгоритм

ВП Верховного Суду визнала несумісним отримання статусу адвоката для чинних суддів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини