Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін'юсті розповіли, які діджитал-проекти у сфері юстиції заплановано реалізувати найближчими роками

Реклама

18 лютого презентовано діджитал-проекти у сфері юстиції, які будуть реалізовані вже в найближчі кілька років.

Захід відбувся в рамках презентації Мінцифрою спільно з іншими відомствами проектів цифрової трансформації України, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За словами заступника очільника Мін'юсту Сергія Орлова, серед основних проектів, які будуть реалізовані цьогоріч:

1. Цифрова трансформація державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Заплановано, зокрема, модернізувати Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, запровадити онлайн-послуги з реєстрації речових прав (на нерухоме майно, право на яке виникло до 01.01.2013) та сплати адміністративного збору, забезпечити електронну взаємодію з бюро технічної інвентаризації та впровадити цифрові інструменти протидії рейдерству.

2. Удосконалення послуги є-Малятко. Так, будуть запроваджені сервіси для отримання такої комплексної послуги різним категоріям батьків:

• діти яких народились на тимчасово окупованих територіях України;

• батькам, один з яких є іноземцем, за умови, що він перебуває на території нашої держави на законних підставах.

Крім того, заплановано запровадити можливості надсилання свідоцтв про народження поштою.

3. Інформаційна взаємодія з Нацполіцією. Цей проект передбачає автоматизацію виконання постанови про накладання адміністративного стягнення у справах у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі. Заплановано запровадити електронний обмін між Автоматизованою системою виконавчого провадження та базою даних Нацполіції щодо прийняття електронного виконавчого документа.

4. Автоматизація ведення справ засуджених. Передбачає цифровізацію процесів виконання кримінальних покарань і пробації, перехід на безпаперову взаємодію, а також інтеграцію між правоохоронними, судовими органами та органами забезпечення виконання покарань. У межах реалізації цього проекту буде доопрацьовано інтерфейс Єдиного реєстру засуджених осіб, розроблено сервіс обміну наборами даних.

5. Цифрова трансформація надання безоплатної правової допомоги. Зокрема, буде розширено функціонал для отримання юридичних консультацій через мобільний додаток «Твоє право» та запроваджено кабінет клієнта системи БПД.

«Створення та впровадження кабінету клієнта має на меті спростити доступ громадян до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. За допомогою цього нового сервісу людина матиме змогу: отримати консультацію/роз'яснення з правових питань; подати звернення на отримання БВПД; подати документи для підтвердження належності до однієї із категорій, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України; переглядати історію звернень та хід їхнього розгляду», - пояснив Сергій Орлов.

Як повідомив заступник очільника Мін'юсту, серед основного у сфері юстиції, що втілюватимуть у найближчі кілька років: цифрова трансформація державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації актів цивільного стану, організації примусового виконання рішень, виконання кримінальних покарань і пробації, надання безоплатної правової допомоги, нотаріату, банкрутства, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань.

Більше півтора десятка проектів цифрової трансформації сфери юстиції по цих 8 напрямах реалізовуватимуться до кінця 2022-го року.

Обирайте комплексне рішення LIGA360: АДВОКАТ від ЛІГА:ЗАКОН, що поєднує головні інструменти для ефективної роботи адвоката в єдиному робочому просторі. Будьте в курсі всіх законодавчих новацій і правової картини дня. Уникайте ризиків негативного проходження справи, швидко добираючи релевантні судові рішення із 85 млн доступних. Аналізуйте подібні справи й рішення із правовою позицією ВС. Перевіряйте контрагентів і бізнес-партнерів. Детальніше за посиланням

Як просувати юридичний бізнес з нуля? Завдяки каталогу Liga:BOOK. Він створить аналог сайту-візитки, щоб вас легко знайшли клієнти. А ще не потрібно витрачати кошти на розкрутку персонального бренду - адже ви розміщуватимете новини на ЮРЛІЗІ. Зареєструйтеся у Liga:BOOK та зробіть крок до успіху свого бізнесу.

Читайте також:

Модуль перевірки фізичних осіб - новинка для юристів в системі CONTR AGENT

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини