Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконавча служба стягнула з боржника аліменти за 11 років

Реклама

Органи державної виконавчої служби упродовж минулого тижня (25-31 січня) стягнули 123,4 млн грн аліментів. Про це йдеться в повідомленні на сайті Мін'юсту.

З них, 23,3 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень:

  • позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами;

  • позбавлення права користування вогнепальною зброєю, права полювання;

  • накладення арешту на майно;

  • притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Зазначається, що на виконанні у Подільському міжрайонному відділі державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) з липня 2010 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання 5 неповнолітніх дітей. Заборгованість за період з грудня 2009 року по 1 січня 2021 року становила 161 351 грн.

Державним виконавцем було внесено боржника до Єдиного реєстру боржників та винесено постанови про обмеження у праві виїзду за кордон, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.

Після вжиття встановлених законом обмежень, до відділу ДВС надійшла заява стягувачки про сплату заборгованості по аліментах та крім того, боржником сплачено 16 125 грн виконавчого збору.

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також: З 1 грудня змінився мінімальний гарантований розмір аліментів

Стягнення аліментів на дитину, якщо батьки не перебувають у шлюбі: що передбачено в законодавстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини