Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідація податкової міліції та утворення Бюро економічної безпеки: прийнято Закон

Реклама

29 січня Верховна Рада ухвалила Закон, що ліквідовує податкову міліцію (законопроект № 3087-д «Про Бюро економічної безпеки»).

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Документ змінює дату набрання чинності окремих положень Податкового кодексу щодо діяльності органів податкової міліції, узгодивши дату її ліквідації з початком діяльності Бюро економічної безпеки.

БЕБ має розпочати свою діяльність з дня прийняття рішення Кабміном, але не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності Законом «Про Бюро економічної безпеки України».

Детальніше про законопроект № 3087-д ми писали раніше.

Зазначалось, що Бюро економічної безпеки відповідно до покладених на нього завдань:

1) проводитиме оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування;

2) здійснюватиме розшук осіб, які переховуються від органів слідства та суду за вчинення кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності;

3) здійснюватиме аналітичне забезпечення досудового розслідування, оперативно-розшукової діяльності;

4) збиратиме, аналізуватиме, узагальнюватиме інформацію щодо кримінальних правопорушень, віднесених законом до його підслідності, прогнозуватиме тенденції розвитку негативних процесів кримінального характеру в цій сфері;

5) залучатиме у межах компетенції на добровільній основі, у тому числі на договірних засадах, кваліфікованих спеціалістів та експертів, зокрема іноземців;

6) здійснюватиме правове співробітництво із компетентними органами іноземних держав з питань проведення оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування, на підставі законів та міжнародних договорів України;

7) за письмовим рішенням Директора Бюро або його заступника, погодженим із прокурором, створюватиме спільні слідчі групи відповідно до цього Закону (у разі його прийняття), інших законів та міжнародних договорів України тощо.

Крім того, прийнято Закон "Про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" щодо терміну набрання чинності окремими положеннями" (законопроект № 4090).

Законом відкладено набуття чинності положеннями даного Закону до дня прийняття рішення Кабінетом Міністрів про початок діяльності Бюро економічної безпеки України, але не пізніше шести місяців з дня набрання чинності Законом України «Про Бюро економічної безпеки України».

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини