Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК скасував постанову Кабміну щодо нового українського правопису

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував постанову Кабміну № 437 "Питання українського правопису", якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису"

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Ростислав Кравець, старший партнер адвокатського об'єднання "Кравець і партнери".

Згодом відповідне повідомлення з'явилось також і на сайті ОАСК.

"Провадження у справі було відкрито у червні 2019 року, позивачами у справі виступили ГО «Правова держава» та жителька міста Херсон, яка діяла в інтересах своєї неповнолітньої доньки. Відповідач - Кабінет Міністрів України, третя особа - Міністерство освіти і науки України. Справа розглядалась за правилами загального позовного провадження,  судом було проведено 8 судових засідань у справі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході розгляду справи судом було встановлено, що Кабінет Міністрів при ухваленні вказаної постанови діяв поза межами своєї компетенції та із порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів.

Нагадаємо, що це рішення суду першої інстанції, яке може бути оскаржено в апеляції.

Раніше ми писали, що ОАСК може скасувати український правопис.

Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини