Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсьогодні бізнес можуть штрафувати за обслуговування споживачів без масок

Реклама

Сьогодні, 14 січня, набув чинності Закон "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", який був прийнятий на засіданні ВР 17 грудня.

Закон був опублікований в газеті "Голос України" 13 січня і набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Законом встановлено, що за допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або за відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення), - юридична особа, фізична особа - підприємець сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 - 5 100 грн).

Слідкувати за актуальними розмірами прожиткового мінімуму і НМДГ зручно в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

За обслуговування споживачів у період дії карантину, працівниками суб'єктів господарювання та/або безпосередньо ФОП без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - юридична особа, фізична особа - підприємець сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 - 5 100 грн).

Також Законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Детальніше про карантин-2020:обмеження, пільги та відповідальність за порушення карантину ви можете ознайомитись у модулі "Ситуації для юриста" в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. В модулі надаються основні та спеціальні нормативні акти, роз'яснення, консультації, судова практика, а також статті видання "Юрист&Закон" на відповідну тему. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини