Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як достроково припинити самоізоляцію після новорічних мандрів?

Реклама

Центр громадського здоров'я у Facebook роз'яснив, як достроково припинити самоізоляцію людям, що повертаються з новорічних подорожей із-за кордону.

1. Зробіть ПЛР-тест у верифікованій лабораторії України.

Є визначений перелік лабораторій, які мають доступ до електронної системи Центру громадського здоров'я. Лабораторії, яких немає в переліку, не мають доступу до системи, а отже не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток «Дій вдома».

2. Дані про негативний результат вносить лабораторія самостійно.

Будь-які відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають. Результат дослідження лабораторія має ввести в електронну базу даних.

Важливо: номер телефону має відповідати номеру, для якого активовано застосунок «Дій вдома», і має бути записаний у правильному форматі, усі поля форми мають бути заповнені. Одна особа = один номер телефону (допускається іноземний номер).

За коректність/оперативність внесення даних відповідають лабораторії, що здійснюють тестування.

Для довідок: відділ організації лабораторної роботи ЦГЗ, 044 294 64 99.

3. Дані електронної платформи синхронізуються із сервісом «Дій вдома» автоматично. Синхронізація відбувається щогодини, без вихідних.

Важливо: Центр громадського здоров'я не опрацьовує дані в ручному режимі.

З усіх питань щодо введення або редагування даних необхідно звертатися до лабораторії, яка виконала тестування.

З усіх питань щодо роботи «Дій вдома» можна звернутися до Міністерства цифрової трансформації, що є адміністратором застосунку.

З питань порядку перетину кордону слід звертатися до Державної прикордонної служби.

Якщо ви маєте результати негативного тесту ПЛР, виконаного за кордоном (є інформація англійською чи українською), але прикордонники змусили встановити застосунок «Дій вдома», то надішліть запит до Центру громадського здоров'я на адресу contact@phc.org.ua.

Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Суд просять зупинити локдаун і не примушувати носити маски

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини