Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацює система електронного надання інформації про косметичну продукцію

Реклама

Пресслужба МОЗ нагадала, що раніше постановою Кабміну від 20 січня 2021 № 65 було затверджено Технічний регламент на косметичну продукцію, розроблений на основі Регламенту Європейського Парламенту. 

Цей регламент набирає чинності 3 серпня 2024 р. із запровадженням перехідного періоду для операторів ринку косметичної продукції до 3 серпня 2026 року.

З метою встановлення механізму надання інформації про косметичну продукцію прийнято Порядок нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію

Зазначається, що вказаним документом визначено механізм надання інформації в Системі електронної нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію, що має засвідчувати відсутність заборонених до використання складових.

Зокрема, передбачається, що відповідальна особа до введення в обіг косметики вносить до системи в електронній формі інформацію про неї, а саме:

категорія; 

найменування; 

країна походження; 

дані контактної особи; 

статус надання на ринку;

графічний файл маркування;

відсутність у складі косметичного продукту речовин, які класифікуються як канцерогенні, мутагенні або токсичні;

засвідчення факту використання речовин, дозволених до використання;

наявність у складі косметичного продукту наноматеріалів;

назва рецептури тощо.

"Система електронної нотифікації інформації про косметичну продукцію розроблена з урахуванням кращих Європейських практик за аналогією з CPNP (Європейський Портал повідомлень про косметичні продукти)", - додали в міністерстві.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: Набрав чинності Закон про використання в медицині ліків на основі канабісу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини